Таксиметровите шофьори в Атина започнаха днес  48-часова стачка с икономически

...
Таксиметровите шофьори в Атина започнаха днес  48-часова стачка с икономически
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори в Атина започнаха двудневна стачка

Таксиметровите водачи в Атина започнаха днес  48-часова стачка с стопански претенции към гръцките управляващи, оповестява гръцката националната телевизия ЕРТ.

Колона от 200 таксиметрови коли се насочи към министерството на превоза малко преди обяд. Полицията вкара специфични ограничения по маршрута на колоната, с цел да се облекчи трафикът, отбелязва гръцката новинарска организация АНА-МПА.

Сред настояванията на на таксиметровите водачи са държавното управление да резервира ставката на Данък добавена стойност от 13 % за таксиметровите услуги, да анулира решението наложително от 2026 година новите коли да са с нулеви излъчвания и да обезпечи свободно прекосяване в пътните ленти, предопределени единствено за придвижване на рейсове и тролейбуси, при транспортиране на пасажери. 

Синдикатът на водачите упорства управляващите да обяснят за какво разрешават да се употребяват " противозаконни приложения “, посредством които елементарни жители употребяват персоналните си транспортни средства като таксита, заобикаляйки по този метод заплащането на съответните налози и такси, показва ЕРТ.  

Шофьорите на таксита в Гърция ще се включат в общата 24-часова стачка, която ще стартира на следващия ден. Тя е свикана от най-големия синдикат на работещите в държавния бранш в Гърция - АДЕДИ, измежду чиито претенции са увеличение на заплатите и назначение на личен състав в здравната и просветителната система.

В утрешния ден ще стачкуват и авиодиспечерите в Гърция, заради което се чака да бъдат анулирани десетки полети.

В стачката ще се включат и железопътните служащи. Утре влаковете и метрото в Атина ще спрат работа изцяло, а останалата част от градския превоз ще се движи с изменен график, прибавя още гръцката телевизия. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР